top of page
massage02.jpeg

Massage

Ook voor een weldoende massagesessie is uw hond bij Hol van Pluto aan het juiste adres! Massage is uiteraard veel meer dan zomaar wat aaien. Door het masseren worden verschillende lichaamssystemen gestimuleerd: de huid, de onderliggende bindweefsels, de spieren en de gewrichten. 

 

Bepaalde massages kunnen zelfs de organen beïnvloeden. Door massage komen veel afvalstoffen vrij die vervolgens door het lichaam afgevoerd worden. Dat heeft een positieve invloed op de gezondheid van de hond.

Let wel: niet elke hond mag gemasseerd worden. Drachtige teven mogen bijvoorbeeld geen massage krijgen die de afvoer van afvalstoffen stimuleert omdat die afvalstoffen, via de bloedcirculatie, een negatieve invloed op de foetussen kunnen hebben.

Gedragsmassage

Door via bepaalde bewegingen te communiceren met de hond leren we hem zich beter uit te drukken en zo frustraties en angsten een plaats te geven. Verder brengen we de emotionele balans terug op peil en stimuleren we de positieve emoties zodat een natuurlijk evenwicht hersteld wordt.

 

Een gedragsmassage brengt ook het zenuwstelsel tot rust. Elke hond (en mens) heeft een zogenaamde ‘fight or flight reflex’. Dan komt er adrenaline en cortisol vrij.

Wanneer een hond te lang, te vaak en/of te intens in stress is, raakt het parasympatisch zenuwstelsel te actief. Door massage ‘resetten’ we het zenuwstelsel zodat de hond terug in staat is om tot rust te komen en meer te ontspannen.

massage05.jpeg
massage04.jpeg

Ontspannende massage

Stress, door een mentale of lichamelijke oorzaak, zorgt voor spanning in het lichaam. Bij een ontspannende massage behandelen we de hond op een zachte, respectvolle manier. We werken hoofdzakelijk op de huid en onderliggende bindweefsels. Het is vaak opvallend hoeveel spanning op die manier vrijkomt.

Stimulerende massage

Deze massage is bedoeld om de spieren te activeren.

Een oudere hond met atrofie kan hier veel baat bij hebben.

 

Door een stevige massage kunnen we de grote spieren een boost geven om nieuwe voedingsstoffen op te nemen.

Zo vergroten we het zelfherstellende vermogen van de spier. 

massage01.jpeg
massage03.jpeg

Sportmassage

Baasjes van sporthonden leren we een uitgebreide warming-up en cool-down uit te voeren zodat het risico op spierletsels tijdens en na het sporten geminimaliseerd wordt.

 

Tijdens trainingsarme periodes (zoals de winterstop) helpt een stimulerende massage om de hond in conditie te houden.  

bottom of page