top of page
WhatsApp Image 2021-01-07 at 10.37.05.jp

Revalidatie

Waarbij kunnen Hydro- en Fysiotherapie helpen?

 

Bij orthopedische problemen zoals elleboogdysplasie - OCD - LPC – LPA, heupdysplasie, kruisband- en rugproblemen of als postoperatieve ondersteuning.

 

Bij neurologische problemen zoals uitvalsverschijnselen,  verlamming, hernia of spondylose.

 

Bij algemene problemen zoals  zwaarlijvigheid, artrose en verminderde mobiliteit door ouderdom.

​

Fysiotherapie wordt steeds gegeven in overleg met de behandelende dierenarts.

Bij aanvang van de revalidatie brengt u een verslag van de dierenarts en de eventuele behandelingen en operatieverslagen mee. Na verloop van tijd geven wij feedback over de bereikte resultaten aan uw dierenarts.

Hydrotherapie

in het zwembad

In het zwembad wordt gewerkt aan onder meer:  conditie, uithouding, kracht (algemeen of zeer specifiek), houdingscorrectie, bijsturing van het bewegingspatroon, behandeling van spierverkortingen en kapselverschrompeling.

Het ganse bewegingsmechanisme wordt aangepakt:  activatie van het natuurlijk feedbackmechanisme, de wendbaarheid en activiteit van de romp plus de rug,  algemene of lokale activatie bij neurologische problemen (zoals verlammingen, hernia, Wobbler syndroom, ataxie, perifere zenuwletsels, …).

Leen.jpg
Loopband1.jpg

Hydrotherapie

op de hydroloopband

Honden in revalidatie hebben baat bij een sessie op de hydroloopband van 5 tot 15 minuten. De looptraining voor sporthonden wordt opgebouwd naar 30 minuten. Zowel de hoeveelheid water, de snelheid als het hellingspercentage kunnen aangepast worden. Dit toestel wordt onder andere gebruikt om de kracht in de achterhand op een hoger niveau te brengen of om specifiek te trainen op wandelen en draven zonder dat de gewrichten belast worden.

Ook voor het verbeteren van de rompstabiliteit en het acceleratievermogen is de hydroloopband het ideale hulpmiddel omdat dit het risico op spier- en peesletsels sterk reduceert.

Ook honden met verlammingen hebben baat bij een sessie op de dit toestel.

Fysiotherapie

Elektrotherapie

 

Met NMES (Neuromuscular Electrical Stimulation) kan elektrotherapie krachttraining ondersteunen.

Voor spieren met een zwakke bezenuwing kan spiertraining gegeven worden met EMS (Electrical Muscle Stimulation).

Ook een pijnstillende behandeling is mogelijk met TENS (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation).

 

Laser

 

LLLT – Low Level Laser Therapy – zetten we in voor het stimuleren van weefselherstel (zowel bij wondheling als bij botbreuken). LLLT werkt tevens ontstekingsremmend en pijnstillend en heeft een heilzame invloed op ruggenmerg- en zenuwletsels.

 

Stretchen & massage

 

Fysiotherapie kan met stretchoefeningen en massages zorgen voor een betere doorbloeding en helpen om stresspunten te lokaliseren en weg te masseren.

Met bindweefselmassage kunnen verklevingen en littekenweefsel verminderen.

WhatsApp Image 2021-01-07 at 10.36.58.jp
massage1.jpg

Therapeutische oefeningen

Met oefeningen afgestemd op de specifieke problemen van uw hond leren we u, als  baasje, om tussen de hydrotherapie- en/of fysiotherapiesessies dagelijks thuis te oefenen en zo een snellere genezing van de hond te bekomen.

​

Wij geven eveneens info over de wandelafstand, de ondergrond, de te vermijden obstakels en de mogelijke aanpassingen aan de leefomstandigheden van de hond.

bottom of page